Pro-tips voor een gave huid!

Als vrouwen proberen we er vaak op ons best uit te zien. Met een beetje dagcrème alleen komen we er niet, althans, vinden we zelf. Het hoeft natuurlijk niet volop! In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden voor ieder, maar ook over model, design en wellness. Het is immers ook belangrijk om optimaal tot rust te komen en de huid eens goed te verwennen. 

We hebben waarschijnlijk allemaal al eens make-up gebruikt. De een houdt ervan, voor de ander is het meer het idee dit te moeten doen. Het moet vooral leuk blijven, dus voel je niet verplicht het te moeten dragen. Mocht je het liever zo min mogelijk doen, houd het dan simpel bij een beetje mascara, wat er al snel een stuk anders uitziet dan wanneer je het niet gebruikt. Wat zijn eigenlijk de items die iedere vrouw in huis moet hebben voor je het gaat gebruiken? En welke aanraders zijn er eigenlijk? 

Allereerst moet er altijd vanuit gegaan worden dat het begint bij een gezonde huid. Die vormt de basis voor je, en dat begint van binnenin. Probeer voldoende water te drinken en douche niet te heet om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Daarnaast is het gebruik van zowel een dag- als nachtcrème aangeraden. Hiermee wordt de huid gehydrateerd. Wanneer je niet veel, of het misschien zelfs helemaal niet draagt, is het wel altijd goed om de huid goed te reinigen aan het eind van de dag. Onze huid wordt niet alleen maar vies door de producten, maar juist door wat er buiten allemaal gebeurt, zoals uitlaatgassen. Ook na het douchen is het dus mogelijk dat er nog steeds viezigheid op de huid zit. Al met al: hydrateer de huid, drink voldoende en maak de huid goed schoon. Dan heb je een goede basis om vervolgens verder te gaan met de cosmetica zelf. 

Begin bij het begin

Dit begint met een primer, wat je veel terugziet in de visagie en ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld Fashion Week. De reden hiervan is dat het op die manier een stuk beter blijft zitten en niet gaat schuiven. Met felle lampen op het gezicht, wat het geval is bij Fashion Week, mag het er niet meteen afgezweet worden. Ook in het echte leven zweten we, we worden weleens nat van de regen en ga zo maar door. Met een goede primer zorg je ervoor dat het geen kant op gaat! Gebruik dan ook meteen een finishing spray, want ook die zorgt ervoor dat het nog net een beetje extra blijft zitten. Overigens behoren beiden ook gewoon tot betaalbare make-up en hoeft dit niet direct van een duur merk te worden aangeschaft. De primer en finishing spray zijn ook een soort wellness voor de huid. 

Hierna volgt het hele proces zelf, zoals een foundation en concealer, waarmee de basis op het gezicht zit. Om weer wat kleur aan te brengen, kan er gebruik worden gemaakt van een bronzer en blush, die ervoor zorgen dat je er levendig uitziet. Voor een goede kleur foundation is individueel advies altijd het beste, omdat dit ook zeer afhankelijk is van de huid. Het is dus niet perse een aanrader dit aan te schaffen bij een online winkel, omdat de kleur wel in een echte winkel gezien moet worden. 

Wanneer alles op het gezicht zit, kan er verder worden gegaan met oogschaduw, mascara, een eyeliner en meer. Nu begint het echt te lijken op een gezicht vol met alle producten. Mocht je dus vooral een egale huid willen maar er verder niet te opgemaakt uitzien, wat ook prachtig is, is het ook prima dit deel weg te laten! Mocht je nog wat meer informatie willen omtrent cosmetica zelf, klik dan gerust hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *