Geschiedenis van Bjorn Borg

Bjorn Borg is een groot bedrijf dat zich vooral gespecialiseerd heeft in sportartikelen, waaronder sportkleding, casual kleding, parfum, zonnebrillen, schoenen en de beroemde Bjorn Borg boxers voor mannen en vrouwen. In dit artikel bespreken we de geschiedenis van Bjorn Borg de tennisser, die de naam van het bedrijf is en de geschiedenis van het bedrijf zelf en hoe deze zich zo groot heeft gemaakt op de fashion markt door de jaren heen.

Bjorn Borg, de geschiedenis van de tennisser.

Bjorn Borg is geboren op 6 juni 1956 in Stockholm. Zweden. Hij werd uitgeroepen tot beste tennis in het begin van de jaren zeventig en hield deze titel aan tot en met het einde van de jaren tachtig. Zijn naam werd vooral vergoed toen hij vijf jaar achter elkaar het wimbledon evenement won. Dit record werd pas in 2007 geëvenaard door Roger Federer, ook al staat het wereldrecord op zes achtereenvolgende jaren. Bjorn Borg staat wel nog tot op heden op de zesde beste tennisser ter wereld door zijn 11 grand slam titels.

Bjorn Borg, de geschiedenis van het bedrijf.

Bjorn Borg is een zweeds bedrijf dat vernoemd is naar de beroemde tennisser Bjorn Borg. Voorheen stond het bedrijf bekend als World Brand Management (WBM). Het bedrijf heeft winkels gevestigd in zeven verschillende landen, van deze landen zijn Zweden en Nederland de landen waar de meeste winkels gevestigd zijn. Sinds 1997 heeft het WBM een patent op de naam Bjorn Borg voor hun bedrijf. Hierdoor hebben zij het recht om producten te produceren en te verkopen met de naam Bjorn Borg. 

Het best verkochte product van Bjorn Borg zijn hun boxers, die gedragen worden door jong en oud.

Weetje!

Een geinig weetje van het Bjorn Borg bedrijf is dat zij samen met Isbit Games een game hebben gemaakt, genoemd ‘’First Person Lover’’, zodat hun kleren beter gepromote kunnen worden. Het spel is een first person shooter, waar de speler de kleren van de hoofdpersoon kan customizen in allerlei Bjorn Borg kleren.

Naast dat je Bjorn Borg artikelen in de winkels kunt kopen, kan je deze ook verkrijgen online, bijvoorbeeld bij Suitableshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *