Hoe kleed je je bij fitness?

De sportschool is de laatste periode in opmars geweest. De fanatieke fitnessbezoekers zijn zich daarbij over het algemeen steeds beter gaan kleden. Hierdoor is mode een alsmaar grotere rol gaan spelen in de fitnesscultuur. Sportkleding is mede dankzij deze trend meer geaccepteerd als vrijetijdskleding. Of je nu in de sportschool, in de buitenlucht of op kunstgras fitness beoefend, je moet er goed uit zien!

Sporten in een oude shirt, te grote broek of versleten sneakers. Het kan tegenwoordig echt niet meer. En dat vinden wij terecht! Waarom zou je in zo’n uitgeputte outfit de sportschool willen binnenstappen? Niet alleen de beste merken zoals Nike, Adidas en Puma brengen trendy sportoutfits op de markt. Minder bekende merken produceren ook modieuze en betaalbare sportkleding.

Sportkleding voor vrouwen

Vrouwen zien er ook graag goed uit in de sportschool. De juiste sportuitstraling biedt de motivatie om blijvend naar de sportschool te gaan. Een sportoutfit moet tegenwoordig zowel ‘sportief’ als ‘trendy’ zijn. Je zult zien dat het verschil met ‘normale’ kleding en sportkleding steeds kleiner wordt.

Een actuele trend die we momenteel veel zien, zijn de lange, strakke leggings. Waar de legging jaren geleden voornamelijk in de kleur zwart werd gedragen, is deze nu ook populair in andere felle kleuren en prints.

Naast de gekleurde legging is het een trend om met dunne top te dragen. Een sportshirt of topje mag opvallen en luchtig (sexy) zijn. Veel merken ontwerpen sportkleding die vrouwelijke vormen accentueren.

Do’s

Het uiteindelijke doel van de sportschool is duidelijk. Je wilt er goed kunnen sporten en er daarnaast goed en gezond uitzien. Het dragen van de juiste kleding helpt je daarbij. Het draagt bij aan je zelfverzekerdheid!

Don’ts

Vermijd kleding dat gemaakt is van puur katoen. Een katoenen shirt zit misschien wel comfortabel en geeft je veel bewegingsvrijdheid, maar het houdt ook veel vocht vast. Het kan al gauw zwaar aanvoelen wanneer je begint te zweten.

Het belangrijkste is dat je kleding comfortabel zit. En dat jij je er goed in voelt. Zodat je optimaal kunt genieten van de sport.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met sportvelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *