Interieurtips voor 2019

Ook richt deze blog zich ook op interieur en design. Leuke ideeën voor de woonkamer nodig? Geen probleem! Nog op zoek naar hoe jij je keuken wat kunt opvrolijken? Ook dat kan je hier gewoon vinden. Er zijn een heleboel interieurtips te geven, maar de meest belangrijke is dat het moet passen bij jou. Mocht de trend zijn dat het hele huis er donker uitziet, terwijl jij houdt van wit: doe dan wat je zelf het mooist vindt. Het is zonde om in een huis te wonen dat eigenlijk niet bij je past, want jij bent degene die er immers elke dag in thuis moet komen. Gelukkig zijn er genoeg trends waaruit je kunt kiezen, dus dat scheelt mogelijk weer. Mocht je geen plantenmens zijn, dan is dat geen probleem, want dan zijn er nog zat andere trends. De eerste zijn dus de planten, maar deze zijn niet ideaal voor mensen met huisstofmijtallergie bijvoorbeeld. Voor hen zijn dit alleen maar producten die extra stof aantrekken. Ook zijn kleden en veel stoffen objecten geen aanrader in dit geval, maar je kunt je huis dan juist weer heel clean houden, wat ook een trend is. Denk aan niet teveel spullen, geen kasten vol met prulletjes en vooral een goed georganiseerd en opgeruimd huis. Je kan het heel mooi vinden, maar dit moet ook passen bij jouw leeftstijl. Als je er niet van houdt op te ruimen en schoon te maken, is deze stijl wellicht toch niets voor je, maar gelukkig zijn er nog talloze andere opties voor je. De beste interieurtip die gegeven kan worden is: houd het bij je eigen stijl, kleuren en wensen. 

Wat betreft de trends zijn er dus een aantal dingen om uit te kiezen in 2019, maar je kunt ook allen verwerken in je interieur: het is maar net wat je zelf wil. In de woonkamer kan aan van alles worden gedacht, maar een die we veel terugzien, zijn de ronde vormen. Die kan je dus in van alles en nog wat verwerken. Een kast met een ronde vorm, maar ook een ronde tafel, een ronde bijzettafel, ronde kussens en andere accessoires en ga zo maar door. Alles mag, zolang het maar rond is. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid flink af te wisselen met vormen in je interieur. Echter geven de ronde vormen wat rust. Het hoekige kan vrij aanwezig lijken, terwijl het ronde erg simplistisch en rustig lijkt. Daarbij is het ook afhankelijk van de rest van het interieur. 

Zoals benoemd zijn er ook de planten. Hierin zijn talloze opties, maar gelukkig is hierin niets fout. De planten zijn niet meer weg te denken uit de huizen van 2019, en zeker niet uit de woonkamer. In de woonkamer hoort het allemaal te leven, en dankzij een paar planten kan dit ook al snel het geval zijn. Je kan denken aan een grote cactus, de welbekende monstera, maar ook een paar kleine cactussen of wat bloemen zijn een prima optie. Het moet daarnaast ook matchen met de rest van je huis en moet qua kleuren goed passen. Stel je voor dat jij al bepaalde kleuren in huis hebt waarbij de groene planten niet mooi staan, dan zijn er gelukkig nog allemaal andere opties. Wel zie je voornamelijk de monstera en cactussen terug qua trend. Ook wanneer je liever geen levende planten hebt, zijn er nog voldoende mogelijkheden. Een schilderij met een plant, behang met plantjes en ga zo maar door. Vergeet ook niet de nepplanten, waar je geen omkijken naar hebt! 

Tot slot zijn er nog een aantal ideeën omtrent de kleuren die je in huis kunt gebruiken. 2019 staat voor rustige en niet te opvallende kleuren. Er kan worden gedacht aan de aardetinten zoals bruin, beige, niet te opvallend oranje en ga zo maar door. Natuurlijk hoef je niet perse het hele huis een make-over te geven, maar het is wel een aanrader zo nu en dan de woonkamer er eens anders uit te laten zien. Dit is mogelijk de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt en is een kamer die bovendien gebruikt wordt om te relaxen. Een omgeving waarin jij je prettig voelt is dus van groot belang, dus kies ook een kleur die goed bij jou past. Het meedoen aan de trends is geen vereiste, dus mochten deze tinten totaal niet bij jouw stijl passen, houd je dan gerust eens aan een andere trend die wel passend is bij jouw ideeën van een mooi interieur! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *