Visagie-tips 2019

Als er gedacht wordt aan visagie, denken we al snel aan hoe mooi we eruit kunnen zien met allerlei producten. Bij mode denken we aan de kleding die hierbij passend is, maar er komt nog veel meer kijken dan alleen er mooi uitzien. Uiteindelijk gaat het om de verzorging van onszelf, maar daarbij hoort ook de verzorging van onze huid, die al vaak vergeten wordt. Ook wanneer we ons niet helemaal opmaken met allerlei producten, is het nodig om goed te denken aan wat onze huid nodig heeft. Er zijn voldoende producten op de markt, maar dat maakt de keuze juist niet makkelijk, want wat moet je kiezen en wat past goed bij jouw huid? We kiezen al snel te makkelijk een product omdat het bijvoorbeeld lekker betaalbaar is of omdat iemand anders het aanraadt. Echter betekent dat niet dat dat product ook goed werkt voor jouw huid. Om goed te kunnen bepalen wat je moet kiezen, is het dus eerst van belang te zoeken wat voor huid jij eigenlijk hebt. 

Je hebt meerdere opties. Denk aan de droge huid, waarop schilfers te zien zijn en die lastig te hydrateren is. Ook heb je juist het tegenovergestelde, namelijk de vette huid die extreem glimmend is en waarvoor ook weer speciale producten bestaan. De gevoelige huid moet niet worden vergeten, waarbij al snel allergische reacties naar boven komen en waarbij de huid niet zomaar ieder product zal aanvaarden. Dat zegt genoeg: we moeten voorzichtig zijn met wat we op onze huid smeren. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een normale huid hebt die niet veel extra verzorging nodig heeft, maar het grootste deel van de mensen heeft toch producten nodig die passend zijn bij bijvoorbeeld de droge huid. 

Wat belangrijk is om te weten, is dat de huid ook van binnenuit geregeld wordt. Een droge huid kan dus ook duiden op een lichaam dat wellicht ook uitgedroogd is. Voldoende water kan wonderen doen voor ons lichaam én onze huid. Ook bepaalde voeding kan zorgen voor een onzuivere huid. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van chocolade die zorgt voor puistjes, maar zo zijn er nog veel meer voedingsproducten die effect hebben op onze huid, zoals teveel suikers. Ook dit is een kwestie van ondervinden waar jouw huid wel en niet goed op reageert. 

Hierna komt het aan op de producten waar we voor kunnen kiezen. Je hebt zoveel merken op de markt, maar daarbij is inmiddels ook bekend dat het duurste product absoluut niet altijd het beste is. Je hoeft dus, zelfs als je allerlei middeltjes geprobeerd hebt, niet per definitie te kijken bij de dure merken. Een huismerk kan ook wonderen verrichten voor de huid, zolang je maar weet wat jouw huid nodig heeft. Dat kan qua producten ook een kwestie zijn van oriënteren en maar uitproberen. Never change a winning team, dus zodra je een product naar wens hebt gevonden, is het ook een aanrader daarmee door te gaan. 

Wat sowieso aangeraden is, is het gebruik van een product dat de huid reinigt en dit zelf ook minimaal een keer per dag te doen. Het liefst tweemalig, want na het slapen zitten er ook een heleboel bacteriën op de huid waarvan we ons niet bewust zijn. Na een lange dag is het sowieso een must om de cleanser erbij te pakken. De beste manier om de huid te verzorgen is hem goed schoon te maken en gebruik te maken van een goede crème. Bij een droge huid is een vette crème een aanrader, bij een vette huid wordt er meestal meer gericht op de talgproductie en het ontstaan van puistjes die tegengehouden moeten worden. Ook een normale huid heeft verzorging nodig, dus vergeet ook zeker niet om deze goed schoon te maken en dan een hydraterende crème te gebruiken bij het opstaan en het naar bed gaan. 

Het is al met al een kwestie van proberen, kijken wat goed werkt voor jou en waar jouw huid blij van wordt. Dit kan een lange rit worden, maar is de moeite uiteindelijk zeker waard. Kijk in de drogist dus ook gerust eens naar het eigen merk, want een dagcrème van twee euro kan net zo goed voor jouw huid werken als een crème van misschien enkele tientjes. Zoek dus van tevoren goed uit wat voor huidtype jij hebt en ga vervolgens in de winkels eens kijken welke mogelijkheden je hebt qua producten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *